Profiel Jan ´t Mannetje

Ik ben geboren in 1946 en studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Ik heb veel ervaring in doceren, leidinggeven aan professionals, organisatieontwikkeling door middel van leerprocessen, human resource management, projectmanagement en het besturen van organisaties en verenigingen. Vanaf mijn 55-ste begon ik aan de afbouw van mijn werk als manager en richtte ik mij op het persoonlijk begeleiden van mensen in hun werksituatie. Ik heb een zeer ruime ervaring in het coachen en adviseren van mensen in uiteenlopende functies, van directeuren tot en met jonge professionals. Opleiding bij de School voor Coaching en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

In 2008 realiseerden mijn vrouw en ik onze droom: het wonen op een stille plek op het Hoogeland van Groningen en een vertrek uit de voor ons te drukke Randstad. De ruimte en stilte van het Hoogeland kan ondersteunend zijn om ruimte in denken en reflecteren te krijgen. Ik trek dan ook regelmatig met mijn cliƫnt het Hoogeland op.

Aandachtig en ruimte voor de ander is voor mij een waarde op zich, maar is ook de belangrijkste drager van een succesvol begeleidingstraject. Als coach stel ik mijn werk- en levenservaring beschikbaar in het begeleiden van de ander, vooral in het zelf aanpakken van zijn vragen of verlangens. Mijn grondhouding is die van verwondering; het geheel onbevangen ontmoeten en waarnemen. Zum Erstaunen bin ich da zei Goethe. Vaak is het effectief of zelfs helend als ik de ander ondersteun in het liefdevol en onbevangen naar zichzelf kijken. In de gesprekken neem ik beurtelings een empathiese en een afstandelijke, zakelijke positie in.

Mijn bijdrage aan Frisse Blik is het vanuit een coachende of managementpositie beschouwen van een vraag of een situatie. Mijn kracht zit vooral in de eerste ontmoeting en de eerste fase: het scherp krijgen van de vraag en het scherp krijgen van de persoonlijke motieven en verlangens. Ik kan een opdrachtgever helpen met een nieuwe blik naar zichzelf te kijken en naar zichzelf in zijn context. Om hem vervolgens te begeleiden in het ondernemen van acties in bedrijfsmatige vernieuwing of persoonlijke ontwikkeling.

Het komt regelmatig voor dat het daadwerkelijk aanvatten van een plan niet van de grond komt of de voortgang stagneert. Soms zijn de oorzaken hiervan weerstand, angst of blokkades in de persoonlijke sfeer. Persoonlijke coaching kan dan een effectief instrument zijn om een proces weer in beweging te brengen en om tot resultaten te komen. Naast de persoonlijke sfeer is de bron van stagnatie vaak een weinig adequate project- of procesorganisatie. Dan kan het begeleiden naar een meer effectieve (proces-)organisatie de oplossing zijn.